Markering af de store begyndelser, overgange og afslutninger i livet
Kirkelige begivenheder
Dåb
Barnedåb er en markering af et nyt liv og at familien er blevet forøget med én mere. Det giver overvejelser om, hvilke værdier og traditioner, den lille ny skal have med i tilværelsen. Dåben er samtidig en indtræden i fælleskabet omkring de kristne fortællinger, der blandt andet minder os om, at alle mennesker har uendelig stor værdi, også selvom vi ikke altid lykkes lige godt med alt hvad vi gør.
Ønsker man som konfirmand eller voksen at blive døbt, kontaktes en præst i sognet. Som forberedelse til dåben mødes præsten og den voksne for at tale dåben igennem og aftale den forberedende dåbsundervisning, som aftales udfra individuelle ønsker og forudsætninger.
Konfirmation
Konfirmation er et kirkeligt ritual, der markerer overgangen mellem barn og ungdom og er en bekræftelse af dåben. I Vallensbæk Sogn foregår konfirmationen i 7. klasse og man kan følge konfirmationsundervisningen, hvis man er i tvivl om man vil konfirmeres og beslutte sig for en eventuel konfirmation undervejs.
Elever på Egholmskolen, Pilehaveskolen og Vallensbæk Skole kan tilmelde sig konfirmationsforberedelse og konfirmation med deres klasse i Vallensbæk Sogn. Tidspunktet for konfirmationsforberedelse foregår i skoletiden fra september til konfirmandens konfirmationsdato og aftales med skolernes skemaplanlæggere. Elever på Gideonskolen, privatskoler og andre skoler i Vallensbæk kan tilmelde sig konfirmationsforberedelse og konfirmation på privatskoleholdet, hvor konfirmationsforberedelse foregår udenfor skoletiden.
Konfirmationer i Vallensbæk Sogn foregår i Helligtrekongers Kirke.
Bryllup
Et bryllup i kirken er en vielse og en velsignelse, hvor parret siger ja til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden.
Tidspunktet for vielse aftales med kirkekontoret, og en forudgående samtale aftales med præsten.
For at blive viet, skal man udfylde en ægteskabserklæring enten digitalt eller med hjælp fra kommunens borgerservice. Når Borgerservice har modtaget og godkendt ægteskabserklæringen, fremsendes en prøvelsesattest, der bekræfter, at betingelserne for at indgå ægteskab er opfyldt. Attesten er gyldig i fire måneder.
Ca. en måned inden vielsen afleveres en prøvelsesattest samt oplysning om to bryllupsvidner til kirkekontoret og man.
Herefter er parret klar til brylluppet.
Bisættelse og begravelse
En bisættelse og en begravelse er en afsked for den pårørende med den afdøde.
Dødsfald skal anmeldes til kirkekontoret i afdødes bopælssogn snarest efter dødsfaldet. Pårørende kan også selv anmelde dødsfaldet via borger.dk eller overlade det til den valgte bedemand.
Bedemanden varetager det praktiske vedr. bisættelsen eller begravelsen og kan også formidle kontakt til kirkekontoret og præst, men en bisættelse eller begravelse kan også træffes med kirkekontoret.
Inden højtideligheder aftales en samtale med præsten, der skal forestå bisættelsen eller begravelsen.
Kontakt
Sognepræster
Maj Britt Færk Justesen
(kirkebogsførende)
Telefon: 7210 0091
Email: mabj@km.dk
Fredag er fridag
Charlotte Holm
Telefon: 7210 0093
Email: chho@km.dk
Mandag er fridag
Sebastian Beresford
Telefon: 7210 0092
Email: seb@km.dk
Fredag er fridag
Oliver Adam Stuhr
Telefon: 7210 0094
Email: lost@km.dk
Mandag er fridag
Kordegn
Anders Rosenberg
Telefon: 4364 0099
Email: vallensbaek.sogn@km.dk
Leo Starup
(kordegnevikar)
Træffes tirsdag - fredag kl. 09.00 - 13.00 vedr. aftaler om dåb, bryllup, begravelse og bisættelse, navneændring samt ind- eller udmeldelse af folkekirken
Kirketjenere
Kirkemusikere
Caroline Borello
(organist og dirigent for ungdomskoret)
Telefon: 6136 0505
Lars Jørgensen
(organist og dirigent for Vallensbæk Kirkes Kor)
Telefon: 2210 9097